miercuri, 16 iunie 2010










Paris




Paris este capitala Frantei. Orasul este situat in partea central-nordica a tarii, pe fluviul Sena, in aval de confluenta acestuia cu Marna. Capitala, din 987, Paris reprzinta principalul centru economic, politic si cultural al Frantei (medievale si) moderne. Cunoscut in lume ca Orasul Luminilor (la Ville Lumiere), Parisul este de multe secole o destinatie turistica majora. Orasul este renumit pentru frumusetea arhitecturala dar si a bulevardelor si muzeelor.

Primul centru cultural-stiintific al tarii, Paris este o adevarata metropola a culturii: numeroase universitati, academii, institute de cercetare stiintifica, alte asociatii stiintifice, foarte multe Monumente si constructii: "Turnul Eiffel", "Arcul de Triumf", "Les Invalides" - muzeu si loc de odihna vesnica pentru multi soldati francezi, dar si pentru Napoleon, "Notre Dame" - catedrala, "Flacara Libertatii" - monument ridicat in memoria Printesei Diana...
Turnul Eiffel a fost construit in perioada 1887-1889 si a fost inaugurat pe 31 martie 1889. Este cel mai raspandit simbol al Frantei la nivel mondial si este una dintre principalele atractii turistice, cu peste 5 milioane de vizitatori in fiecare an. Fara antena din varf turnul are 300 de metri inaltime si o greutate de peste 10000 de tone.
Notre Dame

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu